Υπάρχουν UFO εκεί έξω; Όταν ιπτάμενα αντικέιμενα πέτούσαν πάνω από τη Λάρισα

Εμφανίσεις UFO στην Ελλάδα

Από: latoday12 Φεβρουάριος, 2020, 09:19

Στο βιβλίο του “UFO: Φάκελος Ελλάδα”, ο Μάκης Ποδότας έχει συγκεντρώσει δεκάδες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που αναφέρονται στην εμφάνιση ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) στον ελλαδικό χώρο. Εντυπωσιακό είναι ότι η πρώτη σχετική αναφορά, υπάρχει στον Θεόφιλο Καΐρη!

Στο απόσπασμα του ημερολογίου του που δημοσίευσε στον Ζ’ Τόμο του “Δελτίου Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας” (1910-1918), ο καθηγητής του ΑΠΘ Ι.Κ. Βογιατζίδης, ο Θ. Καΐρης σημειώνει:

Theofilos_Kairis

 

“… εφθάσαμεν εις τόπον ονομαζόμενον Μπούρσανη (κοντά στον Όλυμπο), όπου εμείναμε και το υπόλοιπον της νυκτός. Είδομεν δε και περίεργον βολίδος φαινόμενον, της οποίας η φαινόμενη διάμετρος ήταν ως σπιθαμιαία. Διηρέθη εις δύο σφαίρας και η μεν μείζων ην λαμπρά και κυανώδης και ταχύτατη, η δε μικρά ην πυρώδης, διήρκησε δε ως τρία δεύτερα…”(15/4/1822).

Μια άλλη αναφορά από τον 19ο αιώνα, προέρχεται από τον Παναγιώτη Σ. Σαμαρτζή (1797-1871), χρονικογράφο, γεννημένο στα Γιάννενα αλλά εγκαταστημένο στην Κέρκυρα από το 1823. Ο Σαμαρτζής, που είχε κατάστημα με είδη κιγκαλερίας στο νησί των Φαιάκων, κατέγραψε σε πέντε τόμους όλα τα γεγονότα της εποχής του! Με βάση τη διήγηση των μελών μιας νυχτερινής περιπόλου, ο Σαμαρτζής γράφει τα εξής: “1866 τη 4 Νοεμβρίου: μανθάνομεν δια των σκοπών, οίτινες περιεφέροντο την νύκτα, ότι μετά το μεσονύκτιον εφάνησαν εις τον ουρανόν άστρα πολλά λαμπερά και περιγράφουν ότι πρώτον εφάνη εν ξίφος, ακολούθως στέφανος και τέλος, αυτοί οι αστέρες εσυγκρούοντο ανάμεσόν τους, κάμνοντας μίαν λαμπράν λάμψιν, όπου τέλος, ηνωθέντες έγιναν ως μία σφαίρα μεγάλη διευθυνόμενη προς ανατολάς. Μετά ταύτα διελύθησαν και διεσκορπίσθησαν. Τις οίδε (ποιος ξέρει) τι εφανέρωναν αυτά τα σημεία”.

Το απόσπασμα αυτό, παρουσίασε στο Δ’ Πανιόνιο (Πανεπτανησιακό) Συνέδριο, ο αείμνηστος Γιώργος Κάρτερ το 1978.

Οι μαρτυρίες για τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο, αρχίζουν με τη μαρτυρία της Μαρίας Κ., το καλοκαίρι του 1936, που αναφέρεται στην εμφάνιση ενός UFO, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το νοσοκομείο “Υγεία”, σχεδόν ερημική τότε. Όπως ανέφερε η μάρτυρας: “Δεν είδαμε να ανοίγει καμία πόρτα, αλλά στο έδαφος κάτω από το σκάφος εμφανίστηκε ένας άνθρωπος με φόρμα ολόσωμη άσπρη, με φαρδιά ζώνη με φωτάκια. Είχε μακριά μαλλιά, μάλλον άσπρα, δεν είμαι σίγουρη και στράφηκε προς το μέρος μας για ένα λεπτό περίπου. Μετά σήκωσε το δεξί του χέρι και το κούνησε σαν να ήθελε να μας χαιρετήσει. Ξαφνικά, όπως εμφανίστηκε ο άνθρωπος, έτσι και χάθηκε”.

Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1940 στις σκανδιναβικές χώρες, ιδιαίτερα στη Σουηδία, εμφανίστηκαν εκατοντάδες “Ghost Rockets” (πύραυλοι-φαντάσματα).

Μόνο στη Σουηδία, αναφέρθηκαν 966 τέτοιες εμφανίσεις! Μάλιστα, ένα από τα αντικείμενα αυτά έπεσε στη λίμνη Kolmjarv στις 19/7/1946 κι ενώ στις όχθες της εργαζόταν ένα ζευγάρι. Αρκετά τέτοια αντικείμενα έκαναν την εμφάνισή τους στη, Μακεδονία, ακόμα και πάνω απ’ τη Θεσσαλονίκη! Μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, σε συνέντευξη του στο Λονδίνο στις 5/9/1946, αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό.

Το θέμα ερεύνησε ο σπουδαίος φυσικός Παύλος Σαντορίνης (στον οποίο αφιερώσαμε κι ένα άρθρο μας), ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για πυραύλους-οβίδες. Η έρευνα σταμάτησε μετά από παρέμβαση του Στρατού!

Ο Π. Σαντορίνης, πίστευε ότι το θέμα των ΑΤΙΑ έχει καλυφθεί από μυστικότητα, καθώς σχετίζεται με στρατιωτικά ζητήματα. Σχετική είναι και η αναφορά του Erik Malmerg, μέλους επίσημης επιτροπής που είχε συσταθεί για να μελετήσει το φαινόμενο.

Οι αναφορές για εμφανίσεις ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο, είναι πολλές και καλύπτουν σχεδόν όλη την επικράτεια Νέστος, Κατάκολο, Αθήνα, Δυτική Ελλάδα (3/1/1970), Κέρκυρα, Γιάννενα, Σπάρτη, Κύμη, Κύθηρα, Άνδρος, Τολό, Πήλιο, Μήλος, Ακράτα, Θεσπιές, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σπέτσες κλπ. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αναφορές, καταλαμβάνουν εκείνες του γνωστού τραγουδοποιού Ρόμπερτ Ουίλιαμς, των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (ανάμεσα τους οι Αλέξης Μινωτής, Νόρα Κατσέλη, Νεφέλη Ορφανού, Στέλιος Βόκοβιτς, Άννυ Πασπάτη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη κ.ά.), οι οποίοι έγιναν μάρτυρες της παρουσίας UFO στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 21/6/1979 και μια σειρά από μαρτυρίες του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της αεροπορικής βάσης της Λάρισας (1974-1977). Το αμερικανικό περιοδικό “IDEAL’S UFO MAGAZINE” μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 1978, είχε εκτενές άρθρο για τα UFO στην Ελλάδα. Σ’ αυτό, διαβάζουμε ότι ήδη από το 1925 ο αρχηγός του Αεροπορικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, Σμηναγός Χρήστος Δεμέστιχας, είχε συντάξει μια αναφορά προς τους ανωτέρους του, περιγράφοντας “μυστηριώδη αεροσκάφη”, που είδαν τα πληρώματα των ελληνικών αεροπλάνων. Το 1978, όπως διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο, ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας, είπε σε συνέντευξη Τύπου: “Παλιά αμφέβαλα ως προς την αληθινή ύπαρξη των UFO. Τώρα πια δεν έχω καμία αμφιβολία”!

 

Το περιστατικό της Αταλάντης – Πώς εμπλέκεται η Πεντέλη;

unnamed

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αναφορές για εμφανίσεις ΑΤΙΑ στη χώρα μας, έχει αναμφίβολα το περιστατικό της Αταλάντης-Τυμφρηστού.

Ο Μάκης Ποδότας, γράφει ότι «… δεν είναι μόνο συγκλονιστικό, αλλά και ένα από τα πλέον σπάνια, αν όχι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά».

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, ημέρα Κυριακή ,12-13 UFO (κατ’ άλλους έως και 17), βγήκαν από τις τεχνητές σήραγγες που περιστοιχίζουν τη σπηλιά του Νταβέλη (Μενέλαος Γ. Τσικλίδης, «Αττική-Η Μαγική Γη»), το ένα πίσω από το άλλο, με κατεύθυνση τη Βόρεια Ελλάδα.

Πέταξαν πάνω από Λαμία, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Καβάλα. Εκεί, έκαναν στροφή και κατευθύνθηκαν προς την ΒΔ Ελλάδα. Πέρασαν πάνω από τα Γιάννενα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στη συνέχεια πάνω από την Πάτρα και τη νότια Πελοπόννησο. Ακολούθησε νέα στροφή τους, προς τον βορρά αυτή τη φορά, και κατευθύνθηκαν προς την Αταλάντη και τη Λαμία.

Γύρω στις 21.30, συνέβηκε ένα απρόοπτο γεγονός. Ένα από τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα, κατά πάσα πιθανότητα έπαθε βλάβη. Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι έγινε ξαφνικά κατακόκκινο και άρχισε να βγάζει καπνούς. Ταυτόχρονα ακούστηκαν κρότοι από μέταλλα.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, που έγινε σε ένα λόφο κοντά στον Μεγαπλάτανο της Αταλάντης, ήταν τα μέλη της οικογένειας Καρατράντου.

Στις διηγήσεις τους, τόνισαν ότι το μυστηριώδες σκάφος, καιγόταν βγάζοντας μαύρο καπνό σαν να καίγονταν λάστιχα. Πολύ σύντομα, πετώντας με μεγάλη ταχύτητα, τα υπόλοιπα ΑΤΙΑ προσγειώθηκαν κυκλικά γύρω από το φλεγόμενο σκάφος, σαν να το προστάτευαν.

Μέσα από το φλεγόμενο αντικείμενο, φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές. Δεν μπορούσαν όμως οι αυτόπτες μάρτυρες να ξεχωρίσουν τι ακριβώς ήταν, «άνθρωποι ή κάτι άλλο», όπως είπε η κυρία Ζωή Καρατράντου.

Τα ΑΤΙΑ, έμειναν εκεί ως τις 3.00 π.μ. Το πρωί υπήρχε μόνο λίγος καπνός. Ο αδελφός της Κυρίας Καρατράντου Ηλίας Γιαννουλάκος που πήγε στην περιοχή, βρήκε εξαρτήματα μηχανισμού κι ένα σπογγώδες υλικό.

atalanth3

Δίπλα στο σημείο της πτώσης του σκάφους, υπήρχε ένα πεύκο με τον κορμό καμένο χαμηλά. Ο Η. Γιαννουλάκος έπιασε το πεύκο και στο κορμί του εμφανίστηκαν φουσκάλες, σαν να είχε καεί. Στο έδαφος, υπήρχαν τρύπες σε κυκλική διάταξη. Ένα εξάρτημα που βρήκε ο Η. Γιαννουλάκος και παρέδωσε στις αρχές, είχε χαραγμένο πάνω του ένα σήμα: έναν κύκλο, με δύο διαμετρικά αντίθετες κεραίες, που είχε μέσα του ένα σχήμα σαν κεραυνό.

Φυσικά, το επόμενο πρωί κατέφθασαν στην περιοχή δεκάδες άτομα κάποια από τα οποία κράτησαν αντικείμενα από το μυστηριώδες σκάφος ως…σουβενίρ. Τα ευρήματα παραδόθηκαν στον Υπαστυνόμο Λουλακούδη και από αυτόν,στον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας Π. Πανέτσο,ο οποίος ενημέρωσε τον αντιεισαγγελέα κ. Ζησιμόπουλο, που με τη σειρά του παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Το Κ.Ε.Τ.Α. (Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας), στις 19/10/1990, αφού εξέτασε τα ευρήματα, αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για «υπολείμματα εξαρτημάτων παλαιού δορυφορικού μηχανισμού, ευρωπαϊκής ή πιθανότατα σοβιετικής προέλευσης».

ufo-560px

Η εξήγηση αυτή, δεν έπεισε και πολλούς.Άλλωστε,γιατί τα υπολείμματα ενός παλαιού σοβιετικού δορυφόρου,παραδόθηκαν έπειτα στη NASA;Κατά τη γνώμη μας,ούτε και η ερμηνεία των αστρονόμων ότι επρόκειτο για τις Περσείδες, το σμήνος διαττόντων αστέρων, που εμφανίζεται κάθε χρόνο από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου είναι ικανοποιητική.Υπάρχει και άλλη αναφορά για εμφάνιση Περσείδων στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα;

Άλλωστε και οι τίτλοι των εφημερίδων της εποχής(«ΟΥΦΟ όργωσαν την Ελλάδα»,»Είδαν ένα ιπτάμενο τρένο»,»Σειρά από κιτρινικόκκινα φώτα που πετούσαν στον ουρανό» κ.ά.),μόνο τυχαίοι δεν ήταν…

Πηγή: ΜΑΚΗΣ Κ.ΠΟΔΟΤΑΣ, «UFO: ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»,Εκδόσεις ΤΡΙΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ,2000.

φωτογραφιες από αρχείο

Από: latoday 12 Φεβρουάριος, 2020, 09:19 TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FOLLOW US ON INSTAGRAM

WordPress Image Lightbox