Λαρισαίοι σερβιτόροι σε παραλιακή οικογενειακή ταβέρνα! Ο …βασανισμός!!!

Γιατί κυρία μου, γιατί;;;

Από: LA Today23 June, 2019, 13:34

Έφτασε λοιπόν και το υπέροχο καλοκαιράκι! Οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες ξεκίνησαν τις εξορμήσεις τους στις κοντινές παραλίες και μαζί τους ξεκίνησε και ο βασανισμός των σερβιτόρων που εργάζονται στις διάφορες παραλιάκες επιχειρήσεις ! Τι όχι;

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα… ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν επέλεξε να δουλέψει ώς σερβιτόρος για να κάνει καριέρα στο χώρο…Οι περισσότεροι, σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής μας,  πιάσαμε δίσκο δουλέψαμε για λίγο και μετά αφήσαμε τον δίσκο για να μην σκοτώσουμε άνθρωπο…

 

Η ΑΦΙΞΗ

Μου έρχεστε 12 άτομα παρέα (6 ενήλικες και 6 παιδιά) από νωρίς σε άδειο μαγαζί και οι πρώτες ερωτήσεις είναι «που να κάτσουμε;» και «που φυσάει περισότερο;», αλήθεια τώρα θελέτε να σας δώσω απάντηση; Αφού όλοι ξέρουμε ότι θα καθίσετε στο μονάδικο τραπέζι που είναι αμάζευτο (μετά από μελέτες και έρευνες , πραγματικά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την ανθρώπινη συμπεριφορά!)

Αφου λοιπόν σας ετοιμάζουμε το τραπέζι …θα ακούσουμε το γνωστό «το αφεντικό που είναι;» (ένα είδος ψυχολογικου εκβιασμού για να σε προσέξουμε, επείδη ξέρεις το αφεντικο;)

 

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η  στιγμή που θα σου έχω πει και τις 5 διαφορέτικες μπύρες που έχει το μαγαζί και εσύ θα μου παραγγείλεις την μονάδικη που δεν σου ανέφερα! Γιατί δεν με ακούς; Με βαριά καρδιά θα παραγγείλεις τελικά μία από τις διαθέσιμες ( σαν να μου κάνεις τι χάρη)  και θα μου πετάξεις την γνωστή  ατάκα «την πιο παγωμένη πιάσε» (εγώ «ναι» θα σου απαντήσω,αλλά να ξέρεις, όλες οι μπύρες βρίσκονται στο ίδιο ψυγείο).

Από την αρχή στο τραπέζι βρίσκεται το μενου, ποτέ και κανείς δεν θα το κοιτάξει… Η ερώτηση είναι πάντα μία…Τι έχετε; (εγώ προσωπικά έχω σελήνη στους Ιχθείς και αυτό με κάνει έναν πολύ σκοτεινό άνθρωπο…) Είναι η στιγμή που πρέπει να σου αραδιάσω  όλο τον κατάλογο… από θαλασσινά, κρεατικά, σαλάτες και ορεκτικά, σαν το ποίημα που έλεγα στο δημοτικό και θα στέκομαι  πάνω από το τραπέζι περιμένοντας η παρέα να αποφασίσει.

«Τα ψάρια είναι σημερινά;» (όχι κυρία μου 3 εβδομάδων και τα κρατάμε να τα σερβίρουμε σε σας για να πάθετε δηλητηρίαση και να μας τρέχουνε).

«Το μπιφτέκι είναι καλό;» (όχι κύριε μου, μάπα είναι, να σας στείλω σε ένα μαγαζάκι πιο κάτω που κάνει καλύτερο;)

Κάπου εκεί η μάνα ρωτάει το 4χρονο αγοράκι αν θέλει να φάει ψαράκι, ο πιτσιρικάς είναι μπροστά στο κινητό βλέποντας βιντεάκι και την αγνοεί παντελώς.Η μάνα επιμένει δίνοντας την επιλόγη στον μικρό «Κωστάκη θέλεις να φάς μουρμουρίτσες ή κουτσομουρίτσες;» (κυρά μου, εδώ καλά καλά εμείς δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, θα σου απάντησει το 4χρονο; Αφού όλοι ξέρουμε ότι θα φάει πατάτες τηγανητές και μισό μπιφτέκι!!!)

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μετά το τέλος της παραγγελίας ο σερβιτόρος γίνεται αυτόματα ο μπατλερ το τραπεζιού:«θα μας φέρετε και ένα νεράκι ακόμα;» «Πιάσε μια μπύρα» «Φέρε μας μια πατάτες ακόμα», «λίγο πάγο» «ένα τζατζίκι ακόμα θα μας φέρετε;» Και έτσι δεν θα φύγεις από το τραπέζι αυτό ΠΟΤΕ!

Μπορείτε επίσης να μαζέψετε, τα κατά άλλα συμπαθέστατα παιδάκια σας, από τους διαδρόμους στους όποιους τρέχουν σαν μανιασμένα, ουρλιάζουν και χτυπιούνται μεταξύ τους και έγώ περνάω με το δίσκο και μπορεί «κατά λάθος» να τα χτυπήσω ;;;

Όταν φέρνω πιάτα στο τραπέζι σας, απλώστε το κουλό σας να μου κάνετε λίγο χώρο (για να μην μου γλυστρήσει το χταποδάκι με το λαδόξυδο, «τυχαία», στο κεφάλι κανενός). Γιατί όταν έρχομαι να μαζέψω τoτραπέζι  σας θυμάστε όλοι να με φορτώσετεμε πιάτα και  ποτήρια; (2 χέρια έχω μάνα μου και δεν δουλεύω σε τσίρκο!!!)

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι τρόποι που σε φωνάζουν στο τραπέζι:

«φιλαράκι» (Δεν είμαστε φίλοι και όπως το κόβω δεν θα γίνουμε ποτε!)

«Ε!ΨΙΤ!!!» (Nιαου!Σου μοιάζω για γάτα;)

«ΦΣΣΣ!!!»  (το σφύριγμα στα πρόβατα σου μπουρτζόβλαχε)

Σήκωσε γλυκέ μου το χεράκι σου και θα σε δούμε…

Στην ερώτηση «Τουαλέτα έχετε;» η απάντηση είναι μία «δυστυχώς όχι! Και εμείς πίσω από τα δεντράκια κάνουμε την ανάγκη μας» (Ε! μα τι να σου πω γλυκούλα μου)

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Κάποιος να μου εξηγήσει τι γράφει επιτέλους αυτή η εναέρια κίνηση με το χέρι κάθε φορά που ζητάτε λογαριασμό ;(έχοντας την οδοντογλυφίδα στο στόμα)

Επίσης δεν μπορούμε να σας «κάνουμε το λογαριασμό»,  «να σας τον φέρουμε μπορούμε»!!!

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Καμμένη γη! Ψωμιά στο πάτωμα, πατημένες πατάτες , καμμένα τραπεζομάντηλα, άμμο από την παραλία και άλλα πολλά…

«Σας ευχαριστούμε πολύ! Να είστε καλά και καλή επιστροφή»

Σας μισω όλους

Η ταραντούλα

Από: LA Today 23 June, 2019, 13:34 TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FOLLOW US ON INSTAGRAM

WordPress Image Lightbox