Λάρισα: Στα χωράφια του Πλατύκαμπου οι Γιαπωνέζοι πήραν αγκαλιά τις αρμαθιές μαζί με τους αγρότες! (Pics)

Στο χωράφι οι Ιάπωνες για να…. μυρίσουν το σκόρδο

Από: LA Today31 Μάιος, 2020, 08:01

Ταξίδεψαν από την άλλη άκρη του κόσμου…Επί τόπου μπήκαν στο χωράφι οι Ιάπωνες για να…. μυρίσουν το σκόρδο Πλατυκάμπου, και κατακτήθηκαν από την ποιότητά του! Πήραν αγκαλιά τις αρμαθιές μαζί με τους αγρότες και… επένδυσαν στη μεγάλη αξία του!

 

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία σκόρδου στον κόσμο Wakunaga ήρθε επί τόπου… στον Πλατύκαμπο για να πάρει το ξακουστό σκόρδο… Τα θεμέλια της συνεργασίας στήθηκαν όπως είπε στο Usay.gr ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης και όλα είναι έτοιμα για να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συμπληρώματα διατροφής.

 

«Έχουμε αρχίσει τη συγκομιδή του σκόρδου. Μαζεύουμε, κάνουμε διαλογή και καθαρίζουμε το προϊόν ώστε να είμαστε έτοιμοι για την εξαγωγή. Οι Ιάπωνες ήρθαν και πήραν δείγματα, αφού είδαν ότι είναι πιστοποιημένο, ελεγμένο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με δραστικές ουσίες που το καθιστούν ως το καλύτερο στον κόσμο. Επενδύσαμε στο σκόρδο από τους προππαπούδες μας ακόμη, και τώρα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό μας αποκτούμε δύναμη μέσα από την αξία του σκόρδου και εκτός συνόρων…. γιατί πανελλαδικά είναι πασίγνωστο για την αξία του.

 

Η εταιρεία αυτή που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως θα χρησιμοποιήσει το προϊόν μας σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής που θα έχουν ως βασικό υλικό το σκόρδο. Προσδοκούμε σε μια μακροχρόνια συμφωνία, που θα ανεβάζει και αγροτικά την περιοχή μας».

Πηγή: usay.gr

Από: LA Today 31 Μάιος, 2020, 08:01 TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FOLLOW US ON INSTAGRAM

WordPress Image Lightbox