Η πανέμορφη πόλη της Ευρώπης που χτίστηκε πάνω σε κρατήρα μετεωρίτη

Ένα παραμυθένιο μέρος χτισμένο με διαμάντια

Από: latoday31 Μάιος, 2020, 18:46

Είναι μια πόλη 20.000 κατοίκων στην πανέμορφη Βαυαρία. Αυτή η πόλη έχει πολλές διαφορές από οποιαδήποτε άλλη πόλη έχετε στο μυαλό σας. Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος.

 

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως είναι χτισμένη πάνω σε έναν κρατήρα που δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη. Ο εν λόγω μετεωρίτης πιστεύεται πως έπεσε στην γη πριν από 14,5 εκατομμύρια χρόνια.

Μέχρι την δεκαετία του ’60, όλοι πίστευαν πως η πόλη Nördlingen είχε χτιστεί πάνω σε κρατήρα ηφαιστείου. δυο Αμερικανοί ερευνητές όμως ο Eugene Shoemaker και ο Edward Chao, κατάφεραν να αποδείξουν πως αυτή η… τρύπα στο έδαφος προκλήθηκε από πτώση μετεωρίτη.

 

Ο Shoemaker είχε επισκεφθεί μια εκκλησία και άρχισε να ξύνει λίγο τους τοίχους για να βρει από τι ήταν φτιαγμένοι. Με έκπληξη ανακάλυψε πως είχαν χαλαζία, ένα ορυκτό που προκύπτει πολλές φορές λόγω της ταχύτητας της σύγκρουσης του μετεωρίτη με το έδαφος. Από αυτή την πρόσκρουση βέβαια ο βράχος που έμεινε στην Γη δεν είχε μόνο χαλαζία, αλλά και διαμάντια και κρύσταλλα. Με αυτή την πέτρα χτίστηκαν πολλά από τα σπίτια. Σπίτια φτιαγμένα από διαμάντι.

Αν κοιτάξεις το Nördlingen από ψηλά, είναι πιο εύκολο να καταλάβεις που έχει κτιστεί. Ένας μικρότερος κρατήρας υπάρχει μάλιστα σε απόσταση 42 χιλιομέτρων και πιστεύεται πως είναι κομμάτια του ίδιου αστεροειδή.

 

Σε αυτό το παραμυθένιο λοιπόν μέρος, του οποίου οι κάτοικοι αισθάνονται ευτυχισμένοι και ασφαλείς (οι πιθανότητες να πέσει στο ίδιο μέρος μετεωρίτης είναι σαφώς μικρότερες), γυρίστηκαν οι εναέριες σκηνές της ταινίας του 1971 «Willy Wonka & the Chocolate Factory» με πρωταγωνιστή τον Gene Wilder. Είπαμε, ειδικά από ψηλά το Nördlingen είναι μαγευτικό και παραμυθένιο…

Πηγή:e-daily.gr

Από: latoday 31 Μάιος, 2020, 18:46 TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FOLLOW US ON INSTAGRAM

WordPress Image Lightbox