Δασκάλα 100 χρονών στη Βουλγαρία διαβάζει, λύνει σταυρόλεξα και παίζει επιτραπέζια

Δεν σταματά να διαβάζει, να λύνει σταυρόλεξα και να παίζει επιτραπέζια

Από: latoday14 Ιανουάριος, 2020, 15:00

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δασκάλα στο επάγγελμα Ράνια Ζέκοβα έκλεισε έναν αιώνα ζωής, στο χωριό Λόβετς στη Βουλγαρία, αποδεικνύοντας καθημερινά πως το διάβασμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθεί ο άνθρωπος.

 

Παρά την ηλικία της, η Ζέκοβα όχι μόνο συνεχίζει να διαβάζει και να παροτρύνει τους νέους να πράξουν το ίδιο, αλλά είναι από τους καλύτερους λύτες σταυρόλεξων και της αρέσει να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια που δίνουν «κίνητρο» στο μυαλό να σκεφτεί περισσότερο.

 

Η κ. Ζέκοβα τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο «Αναγνώστης της Χρονιάς» από την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του Λόβετς. Με αφορμή τα 100ά γενέθλιά της έλαβε τιμητική διάκριση από τον δήμο του Λόβετς για την πολυετή παιδαγωγική της προσφορά και τη συμβολή της στο πεδίο της εκπαίδευσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ως εκπαιδευτικός, η ίδια δεν άφησε ούτε μία μέρα να πάει… χαμένη και παρότρυνε, ενθάρρυνε και έδινε συμβουλές στους μαθητές της για να «ταξιδέψουν» στον κόσμο των βιβλίων, να αναπτύξουν περισσότερο τον διάλογο και να γνωρίσουν τον πλούτο της λογοτεχνίας.

 

Η δασκάλα με την πολυσχιδή δραστηριότητα γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1919 στο Λόβετς. Το 1955 πήρε το πτυχίο της παιδαγωγού και έκτοτε –έως τη συνταξιοδότησή της– δεν σταμάτησε να διδάσκει σε παιδιά την αξία της γνώσης, της μάθησης και της προσπάθειας.

 

Όπως μεταδίδει η βουλγαρική ραδιοφωνία, η κ. Ζέκοβα που έχει δύο γιους, τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα, σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, ήταν φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού, που αγκάλιαζε όλα τα παιδιά. Μάλιστα αναγνώρισε δίχως πρόβλημα έναν από τους μαθητές της που εργάζεται στον δήμο του Λόβετς, όταν την επισκέφθηκε μαζί με τη δήμαρχο του Λόβετς Κομέλια Μαρίνοβα για να της δώσουν το μετάλλιο για την προσφορά της.

Πηγή:newsbeast.gr

Από: latoday 14 Ιανουάριος, 2020, 15:00 TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FOLLOW US ON INSTAGRAM

WordPress Image Lightbox